קיאנטי
סנטה כריסטינה, משתייך לתקן החדש יחסית (משנת 1996) של קיאנטי סופריורה, תקינה
איכותית מחמירה יותר מהקיאנטי הבסיסי. צבעו של היין רובי עם שוליים סגלגלים,
מפגין ארומות פירותיות אופייניות של דובדבן ושזיף ורמז של תבלינים. מרקמו מצטיין
בקטיפתיות עם טאנים נוכחים אך רכים ונימוחים. בסיומתו הנעימה מתעוררים הגוונים
הפירותיים שרומזו באף ומשלימים חוויית שתיה מאוזנת וערבה.
בהפקת
היין הושם דגש על עשייה מוקפדת תוך שימוש בטכנולוגיה עדכנית ועם זאת, שמירה על
האופי הטוסקני, האופי של קיאנטי. חלקות שונות טופלו באופן שונה: חלק אחד של כרמי
סנג'יובזה תסס בטמפרטורות נמוכות יותר ולזמן קצר כדי לשמר את תכונות הפרי; החלק
השני תסס בטמפרטורה גבוהה יותר ולמשך זמן רב יותר למיצוי מורכבות הטעמים. חלק
מהיין השביח בחביות אלון קטנות וחלקו במכלי פלדה כשנה.
מכרמים
נבחרים בדרום טוסקנה.
חדש!
יין גסטרונומי במיוחד |
|
|
|