יקב אפוד הוקם בשנת 2015 ע"י איש היין הוותיק והמוערך דוד סויסה.
סויסה בעל ניסיון עשיר של שני עשורים בייצור יינות 'גראן קרו' בבורדו, בצרפת. בשנת 2014 עלה דוד לישראל עם משפחתו ועם חזון לייצר יין ישראלי איכותי, תוך יישום שיטות הייצור המסורתיות שרכש במרוצת השנים בבורדו. כצעד ראשון החל דוד לחקור את אזורי גידול היין בישראל על מאפייניהם השונים והייחודיים. לאחר שמצא את האזורים, הכרמים, והאנשים המתאימים, הגשים את חזונו, והקים את יקב אפוד בו מיוצרים יינות המבטאים בצורה האופטימלית את אופיו וניסיונו של סויסה, כמו גם את הטרואר הישראלי הייחודי.